Zachte tortilla's
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze tortilla's blijven mooi zacht en plooibaar. Maak ze niet te groot (diameter 15 - 18 cm) en bak ze kort, zodat ze niet de kans krijgen om krokant worden. Maak er wraps van, gevuld met groentjes en kip/gerookte zalm/.. of wat dacht je van burrito's, gevuld met bonen en rul gebakken gehakt en maïs? Je kan overgebleven tortilla's ook even bestrijken met olie en in de oven krokant laten worden tot tortilla chips.
Wat hebben we nodig:
- 420 gr witte broodbloem
- 5 gr zout
- 5 gr bakpoeder
- 50 gr smout of olie
- 240 ml heet water
- Meng de bloem met het zout en het bakpoeder.
- Doe de smout met het heet water in de kom van de Kenwood.
- Stort de bloem op het water en gebruik de kneedhaak om het deeg 5 min te kneden
- Laat het deeg 10 min rusten.
- Verdeel het deeg in 16 gelijke hoopjes van 40 gr en laat ze 15 min rusten onder plastic.
- Bestuif je werkblad en je deegrol met bloem.
- Rol de balletjes deeg uit tot dunne cirkels. Ik leg het deegballetje hiervoor op een ronde marmeren onderzetter, die net de juiste grootte heeft. Zo kan je netjes in een cirkel uitrollen.
- Verhit een antikleefpan of een zware, gietijzeren pan op een hoog vuur (stand 7 op mijn vuur).
- Bak de tortilla's 1 - 2 min aan de ene zijde of tot er aan de onderkant enkele lichtbruine vlekjes te zien zijn.
- Draai de tortilla om en bak de andere zijde 30 sec.
- Hou de tortilla's warm in een diepvrieszakje of in een handdoek, zodat ze mooi zacht blijven.
Je kan de tortilla's makkelijk invriezen. Leg tussen elke tortilla een velletje bakpapier of waxpapier.
Bewaar de tortilla's in een diepvrieszakje in de koelkast.
Vers gebakken zijn ze het lekkerst!
Vul de tortilla's met fijn gesnipperde Romeinse sla, rul gebakken rundergehakt met Mexicaanse kruiden, rode uienringen, blokjes tomaat, plakjes avocado en enkele toefjes zure room.
Je kan ook grotere tortilla's maken. Neem dan 8 hoopjes van 80 gr deeg en ga voor de rest op dezelfde manier te werk.
Reacties