Auberginekaviaar
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 aubergines
- olie
- 2 eetlepels gedroogde thijm
- 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
- snuif Camargue zout
- draai van de pepermolen
- 2 tenen knoflook, geperst
- scheutje citroensap
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 1 tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Snij de aubergines overlangs door.
- Snij kruisgewijs het vlees van de aubergines in.
- Bestrijk de auberginehelften royaal met olie. Ik bedoel echt royaal!
- Kruid met thijm, rozemarijn, zout, peper en de geperste look.
- Schuif de aubergines 1u in de oven of tot de aubergines gebarsten en gaar zijn.
- Schraap het vruchtvlees uit de aubergines en prak het met een vork. Laat het volledig afkoelen in een vergiet, zodat overtollig vocht weg kan.
- Werk af met citroensap, peterselie en tomatenblokjes.
- Druppel nog wat olie over de auberginekaviaar.
Als je houdt van koriander, kan je gerust de peterselie vervangen door gesnipperde koriander.
Ook lekker met munt ipv peterselie.
Vervang de tomatenblokjes eens door granaatappelpitjes voor een ander effect.
Reacties