Citroen yoghurt cake
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 200 gr griessuiker
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 1 koffielepel vanille extract
- 1 koffielepel citroensap
- 200 gr patisseriebloem
- snuifje zout
- snuifje natriumbicarbonaat
- 120 ml Griekse, volle yoghurt
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en laat de zijkanten overhangen. Vet het bakpapier in met gesmolten boter.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop de boter luchtig met de suiker.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
- Geef de cake smaak met de vanille en het citroensap.
- Zeef de bloem met het zout en het natriumbicarbonaat.
- Voeg afwisselend bloem en yoghurt toe aan het beslag. Spatel deze ingrediënten door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake 45 min of tot hij goudbruin en gaar is.
- Laat de cake volledig afkoelen op een taartrooster.
- Ontvorm de cake.
Je kan ook een siliconevorm (eerst omspoelen met koud water en niet afdrogen en niet invetten) gebruiken.
Gebruik een goed merk vanille extract en blijf weg van de chemische essences.
Je kan de cake nog afwerken met fondantsuiker (water met bloemsuiker), die je kleurt met gele voedingskleurstof en op smaak brengt met citroenextract.
Griessuiker is heel fijne kristalsuiker. Ideaal om te gebruiken in gebak, zeker als je de suiker moet oplossen in boter of met eieren.
Reacties