Sesam Noodles

Foto Cathy Van de Moortele
Een recept van Pioneer Woman, makkelijk, snel en zo lekker door die getoaste sesamolie. Dit is een gerechtje dat ik graag klaar maak, als ik alleen thuis ben en druk bezig ben met bakken. Dan wil ik niet lang bezig zijn met koken en dit noodle gerecht is zo klaar. En je hebt toch lekker gegeten.

Wat hebben we nodig:
  • 55 gr sojasaus
  • 20 gr kristalsuiker
  • 3 tenen look, gepeld en geperst
  • 25 gr rijstazijn
  • 30 gr getoaste sesamolie
  • enkele druppels chili olie
  • 40 gr neutrale olie
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 80 gr dunne Chow Mein noodles per persoon
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een bokaaltje op de weegschaal en weeg er volgende ingrediĆ«nten in af: sojasaus met de suiker, look, rijstazijn en sesamolie.
  • Schud goed.
  • Kruid met de chili olie.
  • Voeg de neutrale olie toe, draai het deksel op het bokaaltje en schud nogmaals goed.
  • Kook de noodles gaar, giet ze af en laat ze even uitlekken.
  • Meng de noodles met de saus en bestrooi ze met de pijpajuintjes.
TIP:

Je kan om het even welke noodles gebruiken voor dit recept. De Chow Mein noodles haal ik in een Aziatische winkel in Gent.
Er is voldoende saus voor 2 - 3 personen.

Reacties