Restjes in de pan

Foto Cathy Van de Moortele
Thuiskomen van een lange werkdag en niet veel zin meer hebben om lang in de keuken te staan. Je hebt honger maar weerstaat aan de verleiding om naar de frituur te trekken. Er zit altijd nog wel iets in de koelkast, waarmee ik een maaltijd voor mezelf op tafel kan zetten. En eerlijk maar waar: dit zijn vaak de lekkerste hapjes!

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 2 aardappelen, geschild en in grove brunoise gesneden
  • 1/2 gele paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 75 gr spekblokjes
  • 1 klein blikje witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • peper en zout
  • oregano
  • 1 ei
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
  • Doe de aardappelblokjes in de pan en schud ze goed op, zodat alle stukjes bedekt zijn met wat vetstof.
  • Laat de aardappeltjes eventjes kleuren aan alle zijden.
  • Voeg de paprikablokjes toe, samen met het spek. Schud de pan regelmatig op en laat alles bakken op een redelijk hoog vuur.
  • Voeg de boontjes toe.
  • Kruid met peper en zout en oregano.
  • Voeg het eitje toe zodra de aardappeltjes gaar zijn.
  • Werk af met pijpajuintjes.
TIP:

Voorzie je bord van voldoende ketchup bij deze restjes in de pan.

Reacties