Restjes in de pan
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 2 aardappelen, geschild en in grove brunoise gesneden
- 1/2 gele paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 75 gr spekblokjes
- 1 klein blikje witte bonen, gespoeld en uitgelekt
- peper en zout
- oregano
- 1 ei
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
- Doe de aardappelblokjes in de pan en schud ze goed op, zodat alle stukjes bedekt zijn met wat vetstof.
- Laat de aardappeltjes eventjes kleuren aan alle zijden.
- Voeg de paprikablokjes toe, samen met het spek. Schud de pan regelmatig op en laat alles bakken op een redelijk hoog vuur.
- Voeg de boontjes toe.
- Kruid met peper en zout en oregano.
- Voeg het eitje toe zodra de aardappeltjes gaar zijn.
- Werk af met pijpajuintjes.
Voorzie je bord van voldoende ketchup bij deze restjes in de pan.
Reacties