Spaghetti met paprikareepjes en spek
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 6 grote paprika's, kleur naar keuze
- olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- peper en wijn
- 240 ml witte wijn
- 400 ml bouillon
- 450 gr verse spaghetti
- 6 plakjes ontbijtspek
- een handvol rucola, fijngesnipperd
- Parmezaanse kaas, vers geraspt
- Leg de grill van de oven aan en voorzie je bakplaat van een rooster.
- Halveer de paprika, verwijder de pitjes en vet ze lichtjes in met olie. Gebruik hiervoor een kwastje.
- Rooster de paprika's aan beide zijden onder de grill tot ze zwart beginnen te blakeren.
- Laat de paprika's afkoelen in een plastic zak.
- Verwijder de pellen van de paprika's en snij de paprika's in reepjes.
- Bak het spek krokant in een pan.
- Haal het spek uit de pan en laat het even uitdruppen op keukenrol. Verkruimel het spek en zet het apart.
- Laat wat olie warm worden in dezelfde pan.
- Fruit de uisnippertjes glazig en voeg de paprikareepjes toe.
- Kruid met peper en zout.
- Blus met witte wijn en bouillon en laat de saus zachtjes garen. Reken hiervoor zo'n 20 min.
- Voeg de verse pasta toe aan de saus en laat hem hier in garen. Daar je verse pasta gebruikt, duurt dat niet lang.
- Werk af met de gesnipperde rucola en geraspte kaas.
- De kaas zal de saus indikken.
- Verdeel over kommetjes en bestrooi met het krokante spek.
Ik kan ze niet laten liggen in de supermarkt, die prachtige, veelkleurige paprika's. Geel, oranje, rood of groen, rond of puntig, ik neem ze allemaal. Gegrilde paprika's zijn zo makkelijk zelf te maken en je serveert ze als tapas bij het aperitief, gebruikt ze als broodbeleg of je mengt ze in pastasauzen.
Gebruik je liever gedroogde spaghetti? Kook je spaghetti dan gaar in ruim, gezouten water. Giet hem af en meng hem met de saus.
Reacties