Geroosterde pompoenblokjes

Foto Cathy Van de Moortele
In de diepvriezer zit altijd wel een zak pompoenblokjes. Ik eet graag pompoen, maar heb voor mezelf niet zoveel nodig, dat ik er geen pompoen voor wil aansnijden. Dan komt diepvriespompoen goed van pas. Laat de pompoenblokjes ontdooien en gebruik ze als verse pompoen.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr pompoenblokjes
  • peper en zout
  • kruiden naar smaak: salie, thijm, rozemarijn, provençaalse kruiden, ..
  • olie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Doe de pompoenblokjes in een kom en kruid ze met peper en zout en kruiden naar smaak.
  • Voorzie ze van een laagje olie.
  • Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en rooster ze 30 min. Schud de bakplaat tussendoor eens op, zodat de andere zijde van de pompoenblokjes ook mooi kan kleuren.
TIP:

Toast wat pompoenpitten in een droog pannetje en strooi ze over de pompoenblokjes net voor het serveren.

Reacties