Kaascrackers
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 70 gr bloem
- 30 gr boerenboter, koud en in blokjes gesneden
- 20 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 20 gr Pecorino kaas, fijngeraspt
- 20 gr Fontina kaas, fijngeraspt
- 2 eetlepels water, ijskoud
- Doe de bloem met de boterblokjes in de keukenrobot en mix ze tot je fijn zand bekomt.
- Voeg de 3 soorten kaas toe, samen met het ijskoude water en meng opnieuw tot het deeg helemaal loslaat van de kom.
- Voeg nog 1 lepel ijskoud water toe als het nodig is.
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestuif je werkblad met bloem.
- Rol het deeg uit en gebruik koekjesvormen om crackers uit het deeg te snijden.
- Leg de plakjes deeg op het bakpapier en bak de crackers 10 min of tot ze goudbruin zijn. Hoe dunner het deeg, hoe korter de baktijd.
- Laat de koekjes helemaal afkoelen op een taartrooster. Ze worden krokant na het afkoelen. Als je zo lang kan wachten natuurlijk...
De kazen kocht ik allemaal bij Delhaize. Vind je geen Fontina, gebruik dan een andere pittige kaas.
Leuke variant: bestrooi het deeg met maanzaad en ga er nog eens over met de deegrol. Steek dan de vormpjes uit.
Reacties