Kaascrackers

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vind het heerlijk om het internet af te struinen op zoek naar nieuwe recepten. Ieder land heeft zijn eigen keuken en de daarbij horende recepten. Door het internet leer je dan weer andere foodies kennen en er is die instant connectie als het over eten gaat. Zoals bij Barbara bijvoorbeeld. Barbara is afkomstig uit Polen maar woont alweer een hele tijd in Italiƫ. Haar keuken is dan ook heel divers en ik vind het fijn om haar recepten te lezen en uit te proberen. Zoals het recept voor deze kaascrackers bijvoorbeeld. Het was even zoeken naar de juiste kaassoorten, maar het was de zoektocht waard!

Wat hebben we nodig:
  • 70 gr bloem
  • 30 gr boerenboter, koud en in blokjes gesneden
  • 20 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 20 gr Pecorino kaas, fijngeraspt
  • 20 gr Fontina kaas, fijngeraspt
  • 2 eetlepels water, ijskoud
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de bloem met de boterblokjes in de keukenrobot en mix ze tot je fijn zand bekomt.
  • Voeg de 3 soorten kaas toe, samen met het ijskoude water en meng opnieuw tot het deeg helemaal loslaat van de kom.
  • Voeg nog 1 lepel ijskoud water toe als het nodig is.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif je werkblad met bloem.
  • Rol het deeg uit en gebruik koekjesvormen om crackers uit het deeg te snijden.
  • Leg de plakjes deeg op het bakpapier en bak de crackers 10 min of tot ze goudbruin zijn. Hoe dunner het deeg, hoe korter de baktijd.
  • Laat de koekjes helemaal afkoelen op een taartrooster. Ze worden krokant na het afkoelen. Als je zo lang kan wachten natuurlijk...
TIP:

De kazen kocht ik allemaal bij Delhaize. Vind je geen Fontina, gebruik dan een andere pittige kaas.
Leuke variant: bestrooi het deeg met maanzaad en ga er nog eens over met de deegrol. Steek dan de vormpjes uit.

Reacties