Geroosterde zalm met salsa van tomaat
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 stukken zalmfilet (met of zonder vel)
- peper van de molen
- Camargue zout
- 350 gr gemengde kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 blikje maïskorrels, gespoeld en uitgelekt
- olie
- 1 koffielepel chakalaka kruiden
- 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- verse peterselie, gesnipperd
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de zalm (met het vel naar boven) in een ovenschotel en kruid met peper en zout.
- Meng de kerstomaatjes met de maïs, een scheutje olie en kruid met de chakalaka kruiden.
- Verdeel de tomaatjes rond de zalmfilets.
- Rooster de zalm en de tomaatjes 15 - 18 min of tot de vis mooi gaar is.
- Serveer de zalm met de salsa van tomaat. Strooi de mengeling van rode ui en peterselie over de tomaatjes en schep om.
Lekker met krieltjes of Amerikaanse potato wedges in de oven. Kruid de ingeoliede aardappelpartjes met chakalaka kruiden.
Deze salsa van tomaat is ook een ideaal bijgerecht als je BBQ geeft.
Reacties