Geconfijte kippendijen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 3 kippendijen met vel
- peper en zout
- 3 takjes rozemarijn
- 2 grote sjalotten, niet gepeld, in 4 gesneden
- 5 tenen look, niet gepeld
- 300 ml olie
Foto Cathy Van de Moortele |
- Verwarm de oven voor op 135°C.
- Kruid de kip aan beide zijden met peper en zout en schik ze in een braadschotel.
- Schik de rozemarijn, sjalotten en look tussen het vlees en overgiet met de olie.
- Zet de schotel 2u30 in de oven of tot de kip gaar is.
- Zet een pan met zware bodem, type Le Creuset, op het vuur en laat ze goed warm worden.
- Doe 2 lepels van de gekruide olie in de pan.
- Bak de kippendijen op de velkant tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Serveer de kip met krieltjes, die je ongepeld gekookt hebt en even opgebakken hebt in de gekruide olie. Plet de aardappeltjes voorzichtig met een pureestamper voor je ze bakt in de olie, zodat ze mooi krokant worden. Kruid ze met peper en Camargue zout.
Gooi de gekruide olie niet weg, maar bewaar ze voor het bakken van aardappelen.
Het confijten van de kip kan je tot 2 dagen op voorhand doen. Bak ze krokant op de dag dat je ze wilt serveren.
Reacties