Paprika varkenshaasje

Foto Cathy Van de Moortele
Een heel mals stukje varkensvlees, dat het zeer goed doet in dit gerecht. Een knipoog naar de Hongaarse goulash.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • snuifje zwarte peper
  • snuif zout
  • snuifje cayennepeper
  • 1 varkenshaasje, in blokjes gesneden
  • olie
  • 4 wortelen, geschraapt en in dunne reepjes gesneden
  • 1 grote ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 fles tomatenpulp (680 gr)
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 240 gr tagliatelle
  • 1 potje zure room
  • verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met het paprikapoeder, de peper, het zout en de cayenne in een diepvrieszakje.
  • Voeg het vlees toe, sluit het zakje en schud goed, zodat het vlees mooi bebloemd en gekruid wordt.
  • Verhit wat olie in een grote, zware pan, type Le Creuset.
  • Bak het vlees bruin aan alle zijden. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
  • Voeg wat extra vetstof toe aan de pan.
  • Voeg de wortelen, ui, tomatenblokjes, tomatenpulp en gele paprikareepjes toe aan het vlees.
  • Breng aan de kook, verminder de warmte, dek af en laat zachtjes sudderen tot de groenten en het vlees gaar zijn.
  • Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  • Kook de tagliatelle gaar in ruim, gezouten water. Giet de pasta af en meng hem onder de saus.
  • Serveer in mooie kommen en werk af met zure room en peterselie.
TIP:

Uiteraard kan je dit gerecht ook serveren met een aardappelbereiding.

Reacties