Paprika varkenshaasje
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel paprikapoeder
- snuifje zwarte peper
- snuif zout
- snuifje cayennepeper
- 1 varkenshaasje, in blokjes gesneden
- olie
- 4 wortelen, geschraapt en in dunne reepjes gesneden
- 1 grote ui, gepeld en in halve ringen gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 fles tomatenpulp (680 gr)
- 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
- 240 gr tagliatelle
- 1 potje zure room
- verse peterselie, gesnipperd
- Meng de bloem met het paprikapoeder, de peper, het zout en de cayenne in een diepvrieszakje.
- Voeg het vlees toe, sluit het zakje en schud goed, zodat het vlees mooi bebloemd en gekruid wordt.
- Verhit wat olie in een grote, zware pan, type Le Creuset.
- Bak het vlees bruin aan alle zijden. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
- Voeg wat extra vetstof toe aan de pan.
- Voeg de wortelen, ui, tomatenblokjes, tomatenpulp en gele paprikareepjes toe aan het vlees.
- Breng aan de kook, verminder de warmte, dek af en laat zachtjes sudderen tot de groenten en het vlees gaar zijn.
- Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
- Kook de tagliatelle gaar in ruim, gezouten water. Giet de pasta af en meng hem onder de saus.
- Serveer in mooie kommen en werk af met zure room en peterselie.
Uiteraard kan je dit gerecht ook serveren met een aardappelbereiding.
Reacties