Veggie quesadilla

Foto Cathy Van de Moortele
Wat doe je met overgebleven tortilla's? Weggooien? Nee toch? Daar maak je quesadilla's van. Een quesadilla is de Mexicaanse versie van onze croque monsieur. Beleg je tortilla met kaas, uiteraard, en groentjes die je eerst aangestoofd hebt. Leg er een tweede tortilla bovenop en bak beide zijden in de pan. Smakelijk!

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • reepjes paprika
  • reepjes courgette
  • uiringen
  • oesterzwammen, in repen gescheurd
  • handvol jonge spinazie, gewassen en in reepjes gesneden
  • kruiden naar smaak
  • cheddar kaas of Emmenthaler, grof geraspt
  • 2 tortilla's
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat vetstof in een pan.
  • Bak de reepjes paprika, courgette, de uiringen en de champignons tot ze zacht zijn. Laat de groentjes even afkoelen op een bord.
  • Verhit een platte pan en doe er wat vetstof in.
  • Leg een tortilla in de pan en bestrooi hem met geraspte kaas.
  • Schep hierop de groentjes, beleg met spinazie en bestrooi met nog meer kaas.
  • Dek af met de tweede tortilla.
  • Draai de quesadilla voorzichtig om, zodat je ook de andere zijde mooi kan bakken.
  • Snij de quesadilla in punten met een pizzawiel.
TIP:

Kijk welke restjes jij in je koelkast hebt en maak je eigen versie.

Reacties