Caponata
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 2 aubergines, in grove brunoise gesneden
- 2 takjes verse oregano
- peper en zout
- 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 teentjes look, gepeld en geperst
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 10 appelkappers, uitgelekt
- 10 groene olijven in lookmarinade, uitgelekt en ontpit
- 3 eetlepels appelazijn
- 5 tomaten, rijp, gepeld, ontpit en grof gehakt
- Verhit een bodempje olie in een zware, gietijzeren pan, type Le Creuset.
- Bak de blokjes aubergine aan alle kanten goudbruin.
- Voeg de takjes oregano toe en kruid met peper en zout.
- Strooi de uisnippers en de look over de aubergine en laat even meefruiten.
- Werk af met peterselie, kappers, olijven en appelazijn.
- Voeg de blokjes tomaat toe en laat de caponata zachtjes verder sudderen, tot de tomaten een saus gemaakt hebben.
Lekker warm of koud, bijvoorbeeld bij geroosterde kip op gegrilde vis of bij pasta.
Reacties