Appeltaart havermout

Foto Cathy Van de Moortele
Stel je voor, dat er een ontbijt zou zijn met de smaak van versgebakken appeltaart. Zou dat niet iets voor jou zijn? Ik vind het alvast superlekker!

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr havermout
  • snuifje kaneel
  • snuifje gember
  • snuifje kruidnagel
  • 3 pecannoten, fijngehakt
  • 10 rozijnen
  • 160 ml (kokos)melk
  • 1 appel, geschild en van het klokhuis ontdaan
  • boter
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de havermout met de kruiden, rozijnen en (kokos)melk in een steelpan. Breng zachtjes op warmte en laat even staan, tot de havermout het vocht heeft opgenomen.
  • Snij de appel in blokjes.
  • Laat wat boter smelten in een pannetje.
  • Bak de appelblokjes aan tot ze lekker bruin worden.
  • Strooi de appeltjes over de havermout, werk af met peacannoten en geniet.
TIP:

Met kokosmelk bedoel ik de zuivelvervanger die je bij de sojamelk vindt, niet de kleine brikjes die je gebruikt in wokgerechten.

Reacties