Salade met wilde asperges
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 krop sla, schoongemaakt
- 1/2 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
- een handvol wilde, groene asperges
- verse bieslook, gesnipperd
- Verdeel de blaadjes sla over je slakom.
- Strooi de uiringen over de sla.
- Breng een pot met licht gezouten water aan de kook. Kook de asperges 1 min en giet ze af. Spoel onder stromend koud water en laat ze uitlekken.
- Dep de asperges droog en nestel ze op de sla.
- Werk af met bieslook en de blaadjes van de bieslookbloem.
Ik werk deze salade graag af met een dressing: 3 eetlepels neutrale olie, 1 eetlepel azijn, enkele druppels Natrena zoetstof, peper en zout, 1 teentje look (gesnipperd) en wat fijngesnipperde sjalot.
Reacties