Salade met wilde asperges

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had ze nooit eerder gevonden, die wilde asperges, maar wat zijn ze leuk om mee te werken. Onmiddellijk gaar, je kan ze zelfs rauw eten. Vind je geen wilde asperges? Neem dan de groene asperges en snij die overlangs door en daarna nog eens.

Wat hebben we nodig:
  • 1 krop sla, schoongemaakt
  • 1/2 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • een handvol wilde, groene asperges
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de blaadjes sla over je slakom.
  • Strooi de uiringen over de sla.
  • Breng een pot met licht gezouten water aan de kook. Kook de asperges 1 min en giet ze af. Spoel onder stromend koud water en laat ze uitlekken.
  • Dep de asperges droog en nestel ze op de sla.
  • Werk af met bieslook en de blaadjes van de bieslookbloem.
TIP:

Ik werk deze salade graag af met een dressing: 3 eetlepels neutrale olie, 1 eetlepel azijn, enkele druppels Natrena zoetstof, peper en zout, 1 teentje look (gesnipperd) en wat fijngesnipperde sjalot.

Reacties