Gevulde paprika's

Foto Cathy Van de Moortele
Ik eet ze supergraag, in alle vormen en bereidingen. De groene paprika is minst favoriet, maar de gele, oranje en rode paprika's liggen altijd ter beschikking in de koelkast. Vandaag heb ik ze gevuld met gemengd gehakt en rijst. Zo lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 gr ongekookte rijst
  • peper en zout
  • paprikapoeder naar smaak
  • verse bieslook, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes, uitgelekt
  • 3 paprika's
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het gehakt met de ui en de rijst.
  • Kruid met peper en zout, paprikapoeder en bieslook.
  • Meng de tomatenblokjes onder het gehakt.
  • Snij het hoedje van de paprika's.
  • Verwijder voorzichtig de pitjes en membranen en gooi ze weg.
  • Verdeel de vulling over de drie paprika's. Zet de hoedjes er weer op en zet de paprika's in een ovenschaaltje dat net groot genoeg is om ze mooi rechtop te laten staan.
  • Zet de paprika's 45 - 60 min in de oven. 
  • Dien op met een gemengde salade.
TIP:

Serveer de paprika's met een gemengde salade.

Reacties