Gevulde paprika's
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr gemengd gehakt
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 50 gr ongekookte rijst
- peper en zout
- paprikapoeder naar smaak
- verse bieslook, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes, uitgelekt
- 3 paprika's
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het gehakt met de ui en de rijst.
- Kruid met peper en zout, paprikapoeder en bieslook.
- Meng de tomatenblokjes onder het gehakt.
- Snij het hoedje van de paprika's.
- Verwijder voorzichtig de pitjes en membranen en gooi ze weg.
- Verdeel de vulling over de drie paprika's. Zet de hoedjes er weer op en zet de paprika's in een ovenschaaltje dat net groot genoeg is om ze mooi rechtop te laten staan.
- Zet de paprika's 45 - 60 min in de oven.
- Dien op met een gemengde salade.
Serveer de paprika's met een gemengde salade.
Reacties