Kipsalade met sinaasappel

Foto Cathy Van de Moortele
Fruit en gevogelte doen het goed tesamen op één bord. Deze kipsalade heb ik gepimpt met partjes sinaasappel (je kan ook roze pompelmoes nemen) en afgewerkt met een dressing met maanzaadjes. Je kan deze salade makkelijk meenemen naar school of naar het werk of je eet ze gewoon thuis!

Wat hebben we nodig:
  • 1 tortilla
  • 1 klein blikje maïs, gespoeld en uitgelekt
  • gemengde sla, schoongemaakt
  • 1 kipfilet, gekookt en afgekoeld en in hapklare stukken gesneden
  • 1 tomaat, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 1/4 oranje paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 2 plakjes ontbijtspek, krokant gebakken in de microgolf
  • partjes van 1 sinaasappel, ontveld
  • het sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 koffielepel maanzaadjes
  • peper en zout
  • 2 handenvol jonge spinazie, gewassen en gedroogd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snij de tortilla in lange reepjes. Verspreid ze op een bakblik.
  • Bak de tortilla reepjes goudbruin in 8 min of tot ze krokant zijn. Laat de tortilla reepjes afkoelen in een gesloten diepvrieszakje. Ze zullen mooi krokant blijven.
  • Meng de maïs met de sla, kip, tomaat, paprika, uiringen, spek en sinaasappel.
  • Maak de dressing van het sinaasappelsap, de olie, het citroensap, de honing en de maanzaadjes. Kruid met peper en zout.
  • Doe de spinazie in een mooie kom.
  • Schep de kipsalade op de spinazie.
  • Werk af met de tortilla strips.
TIP:

Verpak de salade apart van de dressing en de tortilla strips als je ze op verplaatsing wilt eten.

Reacties