Kipsalade met sinaasappel
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 tortilla
- 1 klein blikje maïs, gespoeld en uitgelekt
- gemengde sla, schoongemaakt
- 1 kipfilet, gekookt en afgekoeld en in hapklare stukken gesneden
- 1 tomaat, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 1/4 oranje paprika, in fijne brunoise gesneden
- 1/4 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
- 2 plakjes ontbijtspek, krokant gebakken in de microgolf
- partjes van 1 sinaasappel, ontveld
- het sap van 1/2 sinaasappel
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel honing
- 1 koffielepel maanzaadjes
- peper en zout
- 2 handenvol jonge spinazie, gewassen en gedroogd
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snij de tortilla in lange reepjes. Verspreid ze op een bakblik.
- Bak de tortilla reepjes goudbruin in 8 min of tot ze krokant zijn. Laat de tortilla reepjes afkoelen in een gesloten diepvrieszakje. Ze zullen mooi krokant blijven.
- Meng de maïs met de sla, kip, tomaat, paprika, uiringen, spek en sinaasappel.
- Maak de dressing van het sinaasappelsap, de olie, het citroensap, de honing en de maanzaadjes. Kruid met peper en zout.
- Doe de spinazie in een mooie kom.
- Schep de kipsalade op de spinazie.
- Werk af met de tortilla strips.
Verpak de salade apart van de dressing en de tortilla strips als je ze op verplaatsing wilt eten.
Reacties