Pannetje kikkererwten

Foto Cathy Van de Moortele
Heel dankbaar zijn ze, die kleine knikkers met het puntige kopje. Kikkererwten zijn voedzame peulvruchten en brengen je onmiddellijk naar warmere oorden. Ze maken een gerecht vullender en brengen extra smaak met zich mee. Ze staan hier standaard in de voorraadkast, gewoon omdat je er alle kanten mee uit kunt en je heel snel een gerecht op tafel kan zetten.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel za'atar
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 2 tomaten, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 1 ei
  • Chavroux zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • waterkers
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie warm worden in een zware pan, type Le Creuset.
  • Fruit de ui glazig met de look.
  • Laat de za'atar even meebakken zodat alle smaken kunnen vrij komen.
  • Voeg de kikkererwten toe. Je mag ze even mee "aanbakken".
  • Strooi de tomatenblokjes erbij en maak even wat plaats vrij voor het spiegelei (voorzie wat extra olie voor je het eitje breekt).
  • Schep hoopjes verse geitenkaas op de kikkererwten en laat die smelten.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Zet de pan op tafel en werk af met waterkers.
TIP:

Za'atar is een kruidenmengeling uit het Oosten. Je proeft voornamelijk sumac, een kruid dat wij niet gebruiken. Een gemiste kans.
Geen waterkers? Gebruik dan rucola of tuinkers.
Als je geen fan bent van geitenkaas, kan je gerust ook Philadelphia roomkaas gebruiken.

Reacties