Topping voor bagels

Foto Cathy Van de Moortele
In onze buurt zijn bagels nog niet helemaal bemind, alhoewel ze een uitstekende keuze zijn om te lunchen. Je hebt de gewone naturel bagel, maar je hebt ook de bagels met toppings. Deze topping maak je gewoon zelf en je strooit ze over het deeg voor de bagels gebakken worden (uiteraard is dat alleen als je - net als ik - zelf je bagels maakt). Ze maken de bagel nog zoveel interessanter.
Het fijne aan deze topping is, dat je hem niet enkel op bagels gebruikt (je kan hem trouwens over het beleg van je bagel ook strooien), maar je kruidt er ook een braadkip mee. Super toch?
Van een recept kan je eigenlijk niet echt spreken. Je doet gewoon alles samen in een potje en klaar!

Wat hebben we nodig:
  • 3 eetlepels maanzaad
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 1 1/2 eetlepel lookpoeder
  • 1 1/2 eetlepel grof zout
Hoe gaan we te werk:
  • Meng alle ingrediënten in een bokaaltje. Schud. Klaar.
TIP:

Bewaar deze topping in een afgesloten potje. 
Wentel kippendijen in deze topping en bak ze af in de oven. Het vel zal lekker gekruid en krokant zijn.

Reacties