Aziatische coleslaw met kabeljauw
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels citroensap
- 1.5 eetlepels vissaus
- stukje gember, geschild en geraspt
- sriracha of sambal oelek naar smaak
- 1.5 eetlepels getoast sesamolie
- 1/2 rammenas, geschild
- 1/5 witte kool, geschaafd
- 1.5 wortel, geschraapt en geraspt
- 4 groene asperges, gegrild
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- 5 basilicumblaadjes, gescheurd
- verse koriander, gescheurd
- 1 kabeljauwfilet, gegrild
- 10 cashewnoten, getoast in een droog pannetje en gehakt
- Meng het citroensap met de vissaus, gember, sriracha en sesamolie in een bokaaltje. Schud goed.
- Maak noodles van de rammenas met een spiraalsnijder en verdeel die over 2 borden.
- Meng de witte kool met de worteltjes en de dressing.
- Snij de asperges in kleinere stukjes en meng ze onder de coleslaw met de pijpajuintjes, basilicum, koriander.
- Verdeel de salade over de rammenas en werk af met stukjes kabeljauw.
- Strooi de cashewnoten over de salade en serveer meteen.
Heb je geen spiraalsnijder? Rasp de rammenas dan grof.
Vervang de koriander door peterselie.
Reacties