Aziatische coleslaw met kabeljauw

Foto Cathy Van de Moortele
Niet meteen een combinatie waar je zou aan denken, maar ik had 1 stuk gegrilde kabeljauw over en vond dit wel een leuke salade. Twee monden gevoed, met een goed gevoel.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1.5 eetlepels vissaus
  • stukje gember, geschild en geraspt
  • sriracha of sambal oelek naar smaak
  • 1.5 eetlepels getoast sesamolie
  • 1/2 rammenas, geschild
  • 1/5 witte kool, geschaafd
  • 1.5 wortel, geschraapt en geraspt
  • 4 groene asperges, gegrild
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 5 basilicumblaadjes, gescheurd
  • verse koriander, gescheurd
  • 1 kabeljauwfilet, gegrild
  • 10 cashewnoten, getoast in een droog pannetje en gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het citroensap met de vissaus, gember, sriracha en sesamolie in een bokaaltje. Schud goed.
  • Maak noodles van de rammenas met een spiraalsnijder en verdeel die over 2 borden.
  • Meng de witte kool met de worteltjes en de dressing.
  • Snij de asperges in kleinere stukjes en meng ze onder de coleslaw met de pijpajuintjes, basilicum, koriander.
  • Verdeel de salade over de rammenas en werk af met stukjes kabeljauw.
  • Strooi de cashewnoten over de salade en serveer meteen.
TIP:

Heb je geen spiraalsnijder? Rasp de rammenas dan grof.
Vervang de koriander door peterselie.

Reacties