Gegrilde kabeljauw met citroenboter
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 3 eetlepels boter, gesmolten
- 3 eetlepels citroensap
- 50 gr bloem
- snuif paprikapoeder
- snuifje zout
- draai van de pepermolen
- 700 gr kabeljauw
- Verwarm de oven op 200°C.
- Doe de boter met het citroensap in een ondiep schaaltje.
- Meng de bloem met het paprikapoeder, het zout en de peper in een diepvrieszakje.
- Wentel de kabeljauwfilets in de citroenboter en leg de vis dan in het kabeljauwzakje. Sluit het zakje en schud goed, zodat de vis overal een dun laagje gekruide bloem krijgt.
- Leg de kabeljauwfilets op een ovenschaaltje en bak ze 15 min in de hete oven.
- Zet het schaaltje nog even onder de grill zodat de vis een bruin korstje krijgt.
Restjes kabeljauw kan je verwerken in een vissalade bijvoorbeeld.
Lekker met spinaziepuree.
Reacties