Gegrilde kabeljauw met citroenboter

Foto Cathy Van de Moortele
Kabeljauw is een dankbare vis om mee te werken. Je kan er vele kanten mee op. Mijn favoriete kabeljauwbereiding is heel eenvoudig en snel klaar. Je wentelt de vis in een mengeling van boter en citroensap en paneert hem dan met gekruide bloem. Kort bakken in de oven, nog even onder de grill en klaar.

Wat hebben we nodig:
  • 3 eetlepels boter, gesmolten
  • 3 eetlepels citroensap
  • 50 gr bloem
  • snuif paprikapoeder
  • snuifje zout
  • draai van de pepermolen
  • 700 gr kabeljauw
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Doe de boter met het citroensap in een ondiep schaaltje.
  • Meng de bloem met het paprikapoeder, het zout en de peper in een diepvrieszakje.
  • Wentel de kabeljauwfilets in de citroenboter en leg de vis dan in het kabeljauwzakje. Sluit het zakje en schud goed, zodat de vis overal een dun laagje gekruide bloem krijgt.
  • Leg de kabeljauwfilets op een ovenschaaltje en bak ze 15 min in de hete oven.
  • Zet het schaaltje nog even onder de grill zodat de vis een bruin korstje krijgt.
TIP:

Restjes kabeljauw kan je verwerken in een vissalade bijvoorbeeld.
Lekker met spinaziepuree.

Reacties