Courgettenoodles met ansjovissaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olie
- 30 gr boerenboter
- 6 tenen look (ja, echt), gepeld en geperst
- 1 grote rode ui ui, gepeld en fijngesnipperd
- peper en zout
- 1 blikje ansjovis op olie
- 1 koffielepel chilivlokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 120 ml rode wijn
- 2 blikken gepelde tomaten, geplet met de hand
- 2 courgetten, schoongemaakt
- Parmezaanse kaas
- kappertjes
- Zet een grote, zware pot, type Le Creuset op het vuur.
- Laat de olie warm worden met de boter en fruit de look en ui glazig.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de ansjovisjes toe en laat ze wegsmelten.
- Kruid met de chilivlokjes.
- Doe de tomatenpuree bij de uien en laat ze even "meebakken".
- Overgiet met de rode wijn en laat de saus reduceren.
- Voeg de geplette tomaten toe en vul één van de blikken met water, dat er ook bij mag.
- Breng de saus aan de kook en laat ze dan op een heel zacht vuurtje een 2-tal uurtjes pruttelen. Ik zet de saus hiervoor in de oven op 100°C. Hoe langer ze kan trekken, hoe smaakvoller ze wordt.
- Verdeel de saus in twee, zodat je een deel kan invriezen.
- Maak noodles van de courgetten. Ik gebruik hiervoor de Spiralfix van Gefu.
- Laat de noodles warm worden in de saus. Je hoeft ze niet te koken, ze zijn zo gaar.
- Serveer in een diepe kom en rasp er veel Parmezaanse kaas over. Bestrooi met kappertjes.
Vries de saus in porties in, zodat je altijd kan genieten van dit heerlijke maal.
Vind je de noodles te knapperig? Kook ze dan 1 min in heet water.
Reacties