Chewy chocolate chip cookies

Foto Cathy Van de Moortele
Of je houdt van krokante, knapperige koekjes of je houdt van de dikkere, zachte koekjes. Deze zijn van de tweede soort en de soort die mijn gezin het lekkerst vindt. Ik maak er dan altijd ook een paar dun en krokant, zodat ik wat achter de hand heb voor als ik trek krijg in home made chocolate chip cookies...

Wat hebben we nodig:
  • 320 gr bloem
  • snuifje natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 150 gr boter, gesmolten
  • 140 gr donkerbruine suiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 ei + 1 eierdooier
  • 360 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 165°C.
  • Bekleed je bakplaten met bakpapier en zet ze aan de kant.
  • Zeef de bloem met het natriumbicarbonaat en het zout.
  • Mix de boter met de 2 soorten suiker, vanille, ei en eierdooier.
  • Mix de bloem kort door de natte ingrediënten.
  • Spatel de chocolate chips door het deeg.
  • Schep gelijke hoopjes deeg op de bakplaten.
  • Bak de koekjes 13 - 20 min naargelang de grootte van je koekjes.
  • Laat de koekjes nog enkele min afkoelen op de bakplaat en laat ze dan afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Als je graag dikke, zachte koekjes hebt, maak je koekjes dan iets groter en druk de balletjes niet plat.
Liever dunne, krokante koekjes, maak je koekjes dan iets kleiner en druk ze plat.
De koekjes zijn klaar wanneer de randjes lichtbruin gekleurd zijn.

Reacties