Kip fajita

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vind Mexicaans eten superlekker! De paprika's, de kaas, het gehakt of de kip en de pittige kruiden. Dit Mexicaanse pannetje Kip fajita kan me zeker bekoren en zal hier wel vaker de revue passeren, daar ik altijd paprika's en kip in huis heb.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr extra fijne borstfiletlapjes
  • 2 koffielepels zout
  • 2 koffielepels zacht paprikapoeder
  • 2 koffielepels komijn
  • 1 koffielepel lookpasta
  • vetstof
  • 1/2 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1 gele paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • peper en zout
  • 125 gr roomkaas type Philadelphia
  • 40 gr Cheddar, grof geraspt
  • 40 gr Emmenthaler, grof geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de kippenlapjes met het zout, paprikapoeder, komijn en lookpasta.
  • Laat wat vetstof smelten in een grote, zware pan, type Le Creuset.
  • Bak de reepjes rondom rond bruin en haal ze uit de pan.
  • Voeg wat vetstof toe aan de pan.
  • Bak de uien aan met de 3 soorten paprika en laat ze zacht worden. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de kip weer toe.
  • Meng het gerecht met de roomkaas, cheddar en Emmenthaler.
  • Fiesta!
TIP:

Je kan de kipfilets ook heel laten en ze middendoor snijden (laat nog een randje vastzitten). Vul de kipfilet met de gebakken ui/paprika's die je gemengd hebt met de kaas. Prik de randjes vast met tandenstokers. Bak de gevulde kipfilets mooi bruin in de pan.

Reacties