Kip fajita
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 400 gr extra fijne borstfiletlapjes
- 2 koffielepels zout
- 2 koffielepels zacht paprikapoeder
- 2 koffielepels komijn
- 1 koffielepel lookpasta
- vetstof
- 1/2 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
- 1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
- 1 gele paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 1 groene paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- peper en zout
- 125 gr roomkaas type Philadelphia
- 40 gr Cheddar, grof geraspt
- 40 gr Emmenthaler, grof geraspt
- Meng de kippenlapjes met het zout, paprikapoeder, komijn en lookpasta.
- Laat wat vetstof smelten in een grote, zware pan, type Le Creuset.
- Bak de reepjes rondom rond bruin en haal ze uit de pan.
- Voeg wat vetstof toe aan de pan.
- Bak de uien aan met de 3 soorten paprika en laat ze zacht worden. Kruid met peper en zout.
- Voeg de kip weer toe.
- Meng het gerecht met de roomkaas, cheddar en Emmenthaler.
- Fiesta!
Je kan de kipfilets ook heel laten en ze middendoor snijden (laat nog een randje vastzitten). Vul de kipfilet met de gebakken ui/paprika's die je gemengd hebt met de kaas. Prik de randjes vast met tandenstokers. Bak de gevulde kipfilets mooi bruin in de pan.
Reacties