Arnhemse meisjes

Heel makkelijk, deze bladerdeegkoekjes. Bijna zo makkelijk, dat het jong kind het kan. Niets kan je nog tegenhouden om deze koekjes te bakken. Met slechts 2 ingrediënten ben je zo klaar.

Wat hebben we nodig:
  • 1 rol bladerdeeg
  • kristalsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwijder de verpakking van het bladerdeeg en rol het deeg open.
  • Vouw de cirkel dubbel en dan nog eens dubbel, zodat je 1/4 cirkel krijgt van 4 lagen.
  • Neem een rond stekertje en steek zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Ik krijg er 9 uit 1 bladerdeegvel.
  • Restjes bladerdeeg duw je weer samen (niet kneden, of je maakt de laagjes kapot), tot je nog een rondje kan uitsteken.
  • Strooi suiker op je werkblad. Leg een rondje deeg op de suiker en bestrooi dat met meer suiker.
  • Gebruik je deegrol om het rondje ovaal te maken. Doe hetzelfde met de andere kant.
  • Leg de koekjes op de bakplaat.
  • Bak de koekjes 15 - 20 min of tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de koekjes met een paletmes zo snel mogelijk van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Je kan het deeg bestrijken met wat water vooraleer je het met suiker bestrooit.
Meng eens wat kaneel door de suiker, voor extra smaak.

Reacties