Arnhemse meisjes
Heel makkelijk, deze bladerdeegkoekjes. Bijna zo makkelijk, dat het jong kind het kan. Niets kan je nog tegenhouden om deze koekjes te bakken. Met slechts 2 ingrediënten ben je zo klaar.
Wat hebben we nodig:
Je kan het deeg bestrijken met wat water vooraleer je het met suiker bestrooit.
Meng eens wat kaneel door de suiker, voor extra smaak.
Wat hebben we nodig:
- 1 rol bladerdeeg
- kristalsuiker
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder de verpakking van het bladerdeeg en rol het deeg open.
- Vouw de cirkel dubbel en dan nog eens dubbel, zodat je 1/4 cirkel krijgt van 4 lagen.
- Neem een rond stekertje en steek zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Ik krijg er 9 uit 1 bladerdeegvel.
- Restjes bladerdeeg duw je weer samen (niet kneden, of je maakt de laagjes kapot), tot je nog een rondje kan uitsteken.
- Strooi suiker op je werkblad. Leg een rondje deeg op de suiker en bestrooi dat met meer suiker.
- Gebruik je deegrol om het rondje ovaal te maken. Doe hetzelfde met de andere kant.
- Leg de koekjes op de bakplaat.
- Bak de koekjes 15 - 20 min of tot ze goudbruin zijn.
- Haal de koekjes met een paletmes zo snel mogelijk van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Je kan het deeg bestrijken met wat water vooraleer je het met suiker bestrooit.
Meng eens wat kaneel door de suiker, voor extra smaak.
Reacties