Bloemkoolsoep
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 ui, gepeld en grof gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- 1 koffielepel koriander
- 1 koffielepel komijn
- 1.5 l groentenbouillon, heet
- 1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
- peper en zout
- scheutje culinaire room
- verse bieslook, gesnipperd
- Laat wat vetstof smelten in een grote pot.
- Fruit de ui aan met de look en laat ze glazig worden.
- Strooi de kruiden over de uien en laat ze even meebakken, zodat ze hun aroma kunnen vrijgeven.
- Overgiet met de bouillon en breng de soep aan de kook.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe.
- Laat de soep garen in 10 min.
- Mix de soep met de staafmixer.
- Kruid af met peper en zout.
- Net voor het serveren voeg je een scheutje room toe. Werk af met bieslook.
Soep is goed voor je. Zelf soep maken is niet zoveel werk als je denkt en zoveel lekkerder dan voorverpakte soep boordevol toevoegingen die je lichaam niet nodig heeft. Maak een grote portie en vries ze in, zodat je altijd kan genieten van een kom zelfgemaakte soep.
Reacties