Eva's rijsttaart

Foto Cathy Van de Moortele
Het was een zondagnamiddag. Eva was thuis voor het weekend en kreeg plots de geniale ingeving om rijsttaart te bakken. Gewoon, volgens het recept op de doos Bosto Dessert Rice. Niets mis mee toch? De rijsttaart was alvast heel smeuïg en goed op smaak gebracht. Toppie!

Wat hebben we nodig:
  • 1,875 l melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 potjes saffraan
  • snuifje zout
  • 310 gr Bosto Dessert Rice
  • 50 gr kristalsuiker
  • 75 gr vetstof
  • 3 eiwitten
  • 4 eierdooiers
Hoe gaan we te werk:
  • Breng de melk aan de kook in je grootste kookpot met zware bodem. 
  • Voeg de vanillesuiker, de saffraan en het zout toe en roer goed.
  • Voeg de rijst toe en roer goed.
  • Laat de rijst op een zacht vuurtje, onder voortdurend roeren, garen tot hij zacht is.
  • Voeg de kristalsuiker en de vetstof toe en laat de rijst afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een ronde siliconevorm van 27cm doorsnede.
  • Klop 3 eiwitten tot sneeuw.
  • Klop de dooiers los en roer ze onder de rijstpap.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door de rijstpap.
  • Giet de rijstpap over in de silicone vorm.
  • Bak 45 min of tot de taart gaar en lichtbruin is.
TIP:

Neem je tijd, zodat de rijst helemaal kan afkoelen. Heb je dat geduld niet, verminder dan de baktijd omdat je dan vertrekt van hete rijstpap.
We hebben lactosevrije melk gebruikt in dit recept.

Reacties