Macaroni met kaas en hesp
Foto Cathy Van de Moortele |
In mijn jeugdjaren werd ik naar de lokale kruidenierszaak gestuurd om daar kaas te gaan kopen, die ter plaatse geraspt werd. De gemalen kaas ging in een papieren, bruin zakje en op weg naar huis, was de helft van de kaas al verdwenen... Nostalgie.
Wat hebben we nodig:
- 150 gr elleboogjespasta
- 50 gr margarine
- 50 gr vloeiende bloem
- 700 ml melk
- 100 gr Emmenthaler, geraspt
- 150 gr mozzarella cucina, geraspt
- peper en zout
- snuifje paprikapoeder
- nootmuskaat
- 100 gr hesp, gesnipperd
- Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water. Giet ze af en spoel ze.
- Laat de margarine smelten in een kookpot.
- Strooi de bloem over de gesmolten vetstof en roer met een garde tot een gladde roux.
- Voeg de melk in deeltjes toe en blijf roeren tot je een gebonden witte saus krijgt.
- Strooi de Emmenthaler in de saus en roer tot de kaas gesmolten is.
- Voeg 100 gr van de mozzarella cucina toe en roer tot de kaas gesmolten is.
- Kruid de kaassaus met peper en zout, paprikapoeder en vers gemalen nootmuskaat.
- Roer de gare pasta door de saus en voeg de snippers hesp toe.
- Strooi de rest van de kaas over de pastaschotel en roer nogmaals goed door.
- Serveer.
Laat je hesp vers afsnijden. Dit is comfort food en comfort food vraagt goeie ingrediënten. Maal ook je kaas vers ipv te kiezen voor zakjes gemalen kaas, waar vanalles aan toegevoegd is om klonteren tegen te gaan. Proef zelf maar eens het verschil tussen vers geraspte kaas en voorverpakte geraspte kaas. Geen comfort food zonder goeie ingrediënten.
Heb je geen toestel om je kaas te raspen? Laat hem dan vers raspen bij de kaasboer.
Neem 75 gr ongekookte pasta per persoon.
Gebruik enkel Emmenthal als je geen twee soorten kaas in huis wilt halen.
Reacties