Pitasalade

Foto Cathy Van de Moortele
Heel lang mijn favoriet stokbroodje: broodje pitasalade. Er waren nog een paar sneetjes carrégebraad over en ik vond dit het uitgelezen vlees om pitasalade van te maken. Altijd lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 sjalotje, gepeld en gehalveerd
  • verse peterselie naar smaak
  • 5 sneetjes koud carrégebraad, in stukken gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en geraspt
  • 1 tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 2 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
  • 1 koffielepel lookpasta (tube)
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Hak het sjalotje fijn met de peterselie en breng over in een kommetje.
  • Hak het vlees fijn en meng het met de sjalot, peterselie, wortel, brunoise van 1/2 tomaat, de helft van de geraspte worteltjes, mayonaise en lookpasta.
  • Kruid met peper en zout.
  • Beleg het brood met de pitasalade en garneer met extra geraspte worteltjes en brunoise van tomaat.
TIP:

Lekker op stokbrood.
Het sjalotje kan je vervangen door gehakte zoetzure uitjes.

Reacties