Pitasalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1/2 sjalotje, gepeld en gehalveerd
- verse peterselie naar smaak
- 5 sneetjes koud carrégebraad, in stukken gesneden
- 1 wortel, geschraapt en geraspt
- 1 tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 2 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
- 1 koffielepel lookpasta (tube)
- peper en zout
- Hak het sjalotje fijn met de peterselie en breng over in een kommetje.
- Hak het vlees fijn en meng het met de sjalot, peterselie, wortel, brunoise van 1/2 tomaat, de helft van de geraspte worteltjes, mayonaise en lookpasta.
- Kruid met peper en zout.
- Beleg het brood met de pitasalade en garneer met extra geraspte worteltjes en brunoise van tomaat.
Lekker op stokbrood.
Het sjalotje kan je vervangen door gehakte zoetzure uitjes.
Reacties