Overnacht havermout
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 30 gr havermout
- 80 ml (kokos)melk of amandelmelk
- 70 gr Griekse volle yoghurt
- 1 eetlepel chia zaadjes
- 1 koffielepel zonnebloempitjes
- 1 koffielepel goji besjes
- 1 koffielepel cacao nibs
- 2 aardbeien, ontkroond en in plakjes gesneden
- 3 frambozen
- 3 braambessen
- 8 bosbessen
- 1 eetlepel amandelschilfers, getoast in een droog pannetje
- Doe de havermout in een bokaal.
- Overgiet met de melk en yoghurt.
- Voeg de chia zaadjes, zonnebloempitjes, goji besjes toe en roer om.
- Zet het deksel op de bokaal en zet de havermout een nachtje in de koelkast.
- Roer de volgende morgen de havermoutpap om en schep hem in een kommetje.
- Werk af met cacao nibs, aardbeien, frambozen, braambessen, bosbessen en amandelschilfers.
Je kan ook diepvriesfruit gebruiken.
Met de kokosmelk bedoel ik niet de brikjes/blikjes kokosmelk die je gebruikt in curry's en wokgerechten. Kies voor de kokosmelk die je vindt als alternatief voor gewone koemelk, zoals je ook rijstmelk, amandelmelk, speltmelk, .. hebt.
Reacties