Overnacht havermout

Foto Cathy Van de Moortele
Een lekker ontbijt waar je je instant goed bij voelt. Je maag zal goed gevuld zijn en zo blijven tot de middag, waardoor je geen zin zal hebben om te snacken.

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr havermout
  • 80 ml (kokos)melk of amandelmelk
  • 70 gr Griekse volle yoghurt
  • 1 eetlepel chia zaadjes
  • 1 koffielepel zonnebloempitjes
  • 1 koffielepel goji besjes
  • 1 koffielepel cacao nibs
  • 2 aardbeien, ontkroond en in plakjes gesneden
  • 3 frambozen
  • 3 braambessen
  • 8 bosbessen
  • 1 eetlepel amandelschilfers, getoast in een droog pannetje
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de havermout in een bokaal.
  • Overgiet met de melk en yoghurt.
  • Voeg de chia zaadjes, zonnebloempitjes, goji besjes toe en roer om.
  • Zet het deksel op de bokaal en zet de havermout een nachtje in de koelkast.
  • Roer de volgende morgen de havermoutpap om en schep hem in een kommetje.
  • Werk af met cacao nibs, aardbeien, frambozen, braambessen, bosbessen en amandelschilfers.
TIP:

Je kan ook diepvriesfruit gebruiken.
Met de kokosmelk bedoel ik niet de brikjes/blikjes kokosmelk die je gebruikt in curry's en wokgerechten. Kies voor de kokosmelk die je vindt als alternatief voor gewone koemelk, zoals je ook rijstmelk, amandelmelk, speltmelk, .. hebt.

Reacties