Courgette noodles met geitenkaas

Foto Cathy Van de Moortele
Sommige recepten worden in mijn hoofd gecreëerd op 5 minuten tijd en ze staan 10 minuten later op tafel. Onder het mom van: je hoeft geen uren in de keuken te staan om een lekkere maaltijd te serveren. Dit receptje is voor 1 persoon, maar niets belet je om er meer van te maken.
Dit recept pas perfect in een koolhydraatarm dieet.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • enkele chilivlokjes
  • 1/4 rode paprika, in fijne reepjes gesneden
  • 1 courgette, steel verwijderd
  • peper en zout
  • een handvol raketsla, schoongemaakt
  • 1/2 bûche geitenkaas, in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een grote pan.
  • Fruit het sjalotje aan met de look en strooi er de chilivlokjes bij.
  • Strooi de juliennereepjes paprika in de pan en laat ze even meefruiten.
  • Draai de courgette door de spiraalsnijder zodat je noodles bekomt.
  • Doe de courgette noodles in 1x in de pan en schud de pan goed op.
  • Kruid met paper en zout. De noodles moeten niet garen, enkel wat warmte krijgen.
  • Werk af met raketsla en plakjes geitenkaas.
  • Laat het gerecht nog even goed doorwarmen en serveer.
TIP:

Maak dit gerecht niet op voorhand klaar. Je hebt maximum 10 min nodig om het vers te maken. Je wilt dat de courgette noodles nog een beetje "beet" hebben.
Geen fan van geitenkaas? Vervang die door ricotta, mozzarella cucina of snippers gerookte zalm.
Ben je een grote eter? Maak dan noodles van 2 courgettes en gebruik 1/2 rode paprika.

Reacties