Bolero brood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr Bolero bloem
- 280 gr water
- 15 gr verse gist
- 15 gr broodverbeteraar
- 7 gr zout
- Doe de bloem in de kom van de Kenwood.
- Maak een kuiltje in de bloem.
- Giet het water in het kuiltje en verkruimel er de gist in.
- Strooi het zout aan de rand van de bloem, tegen de wand van de kom.
- Leg de broodverbeteraar aan de tegenovergestelde kant.
- Gebruik je vingers om de gist op te lossen in het water.
- Met een houten lepel meng je de ingrediënten samen. Laat de kneedhaak van de Kenwood de rest van het kneedwerk doen (10 min).
- Vet een grote kom lichtjes in met olie.
- Maak een bal van het deeg en leg die in de kom. Dek af met een deksel of een handdoek.
- Laat het deeg 1u rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
- Haal het deeg uit de kom en laat het even rusten.
- Maak een lange vorm van het deeg en leg die in een rechthoekige, ingevette bakvorm, met de naad naar beneden.
- Bestrooi met wat bloem.
- Dek af met een handdoek en laat het deeg 45 min rijzen.
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Neem de handdoek weg en snij het brood lang in met een lamé mesje.
- Schuif het brood in de oven en verlaag de temperatuur naar 230°C.
- Bak het brood 40 min.
- Laat het brood uit de vorm afkoelen op een rooster.
Ik gebruik graag de UltraPro Terrine 1.8 l van Tupperware om rechthoekig brood te bakken. Die vorm hoef ik niet in te vetten. Rechthoekig brood is makkelijk voor kleinere brooddozen.
Reacties