Kalfsgebraad in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- boter
- olie
- 800 gr kalfsgebraad
- peper en zout
- rozemarijn
- vetstof
- 1 grote sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
- 100 ml rode wijn
- 250 ml water, heet
- 17 gr kalfsfond pasta Knorr
- 2 laurierblaadjes
- 5 peperkorrels
- snuif zout
- 1 koffielepel oregano
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat wat boter en olie heet worden in een pan.
- Leg het vlees voor je en kruid het aan alle kanten met peper, zout en rozemarijn.
- Schroei het vlees aan alle kanten dicht.
- Zet het vlees 15 min in de hete oven.
- Verminder de oven naar 180°C en laat het vlees nog 35 min bakken of tot de kerntemperatuur 65 - 70°C behaald heeft.
- Haal het vlees uit de pan, draai het om en laat het in aluminiumfolie 10 min rusten, zodat alle spieren zich kunnen ontspannen en de sappen zich kunnen verdelen.
- Snij het vlees in dunne plakken.
- Terwijl het vlees in de oven staat, maak je de saus klaar.
- Laat wat vetstof smelten in een steelpan.
- Fruit de sjalot en look glazig.
- Blus met de rode wijn en laat de wijn inkoken.
- Los de kalfspasta op in het hete water en laat deze jus 2 min doorkoken. Voeg de jus toe aan de sjalotjes.
- Voeg de laurierblaadjes, peperkorrels, zout en oregano toe aan de saus en laat ze goed doorwarmen.
- Zeef de saus voor je ze serveert bij het vlees.
TIP:
Serveer met kroketjes en groentjes.
Ik gebruik de kernthermometer van GEFU, die me verwittigt wanneer het vlees binnenin de juiste temperatuur gehaald heeft, zodat het mooi rosé en mals uit de oven komt.
De kalfspasta van Knorr koop ik bij Makro.
De yorkshire puddings gebruik je om de saus mee op te deppen.
Reacties