Groentenroerbak met ham en ei
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
- 1/2 rode paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 1/2 gele paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 1 zoete aardappel, geschild en in grove brunoise gesneden
- 1/5 courgette, in fijne brunoise gesneden
- 5 oranje kerstomaatjes, gehalveerd
- 1/3 mozzarella cucina, in blokjes gesneden
- peper en zout
- 1 ei per persoon
- plakjes Serranoham
- Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
- Fruit de uisnippers aan tot ze glazig zijn.
- Voeg de paprikablokjes toe en bak ze even mee.
- Strooi de blokjes zoete aardappel in de pan en bak ze mee.
- Blijf goed roeren en laat het pannetje garen op een medium vuur.
- Strooi de courgette, kerstomaatjes en kaas over het gerecht wanneer de zoete aardappel gaar is.
- Kruid met peper en zout.
- Pocheer één eitje per persoon.
- Werk het pannetje af met ei en ham.
Een zoete aardappel heeft een lagere glycaemische index dan de gewone aardappel met name 35 tegenover 70. Hoe hoger de GI scoort, hoe sneller het product als glucose in je bloedbaan terecht komt.
Reacties