Witlof gevuld met gehakt in spek
Foto Cathy Van de Moortele |
De Hubby is gek op witlof. Meestal wordt dat hier enkel gegeten als hamrolletjes in witte saus. Vanaf nu hebben we er een nieuw witlof recept bij. Het bordje was snel leeg, waardoor ik mag zeggen dat het geslaagd was.
Wat hebben we nodig:
- 2 stronken witlof
- 200 gr gehakt
- 1 ei
- verse peterselie, fijngesnipperd
- enkele druppels Worcestershiresaus
- peper en zout
- verse nootmuskaat
- paneermeel
- 6 repen ontbijtspek, zonder zwoerd
- 400 ml kippenbouillon, heet
- vetstof
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer het witlof horizontaal. Snij de harde kern voorzichtig weg.
- Maak het gehakt aan met het ei, de peterselie, Worcestershiresaus, peper en zout en nootmuskaat.
- Voeg net genoeg paneermeel toe, om het vlees makkelijker hanteerbaar te maken.
- Vorm 2 worsten van het vlees.
- Leg op 2 helften witlof het gehakt. Bedek met de andere helften en druk goed aan.
- Omwikkel het witlof strak met het spek. Steek eventueel vast met tandenstokers of bind de rolletjes vast met keukentouw.
- Leg het witlof in een ovenschaaltje dat net groot genoeg is.
- Overgiet met de bouillon.
- Laat het witlof 45 min bakken in de oven. Draai regelmatig om en bedruip met de bouillon.
- Laat wat vetstof smelten in een pannetje.
- Bak de rolletjes goudbruin aan beide kanten en dien op.
Lekker met een gekookte aardappeltje.
Je kan ook nog wat geraspte kaas toevoegen aan het gehakt.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties
Smakelijk!