Croque appel & fontina

Foto Cathy Van de Moortele
Vers gebakken sojabrood, appel en fontina kaas. Bam! Hoe lekker is dat, als je hiervan een croque maakt? Inderdaad...

Wat hebben we nodig:
  • 4 dikke sneden sojabrood
  • 1 granny smith, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • fontina kaas, in dunne plakjes geschaafd
  • honing
Hoe gaan we te werk:
  • Beleg twee sneden brood met plakjes kaas, appel en nog meer kaas. 
  • Werk af met een streepje honing.
  • Leg de andere sneden brood er bovenop.
  • Leg de croques in het toestel.
  • Sluit het toestel en laat de kaas mooi smelten.
  • Snij door en serveer met een groene salade.
TIP:

Je kan ook andere smeltkaas gebruiken.
Heb je geen croque toestel? Besmeer de buitenkanten van de croques met boter en bak ze in de pan. Zet een zware pan bovenop de croques, zodat je ze "perst" en de kaas mooi smelt. Je kan ipv een zware pan, ook een baksteen gebruiken die je in aluminiumfolie gewikkeld hebt.
Het nootachtige van de kaas is zeer lekker in combinatie met de appelschijfjes. Volgende keer probeer ik deze combinatie uit op notenbrood.

Reacties