Gevulde kipfilets

Foto Cathy Van de Moortele
Carrabba is een gekende restaurantketen en als we in Florida zijn, gaan we er zeker eens langs, om deze pollo Rosa te bestellen. Kip is altijd lekker. In combinatie met kaas en prosciutto... hmhmhm... denk dan aan de saus met ui en champignons en look. Inderdaad...

Wat hebben we nodig:
  • 4 kipfilets
  • 4 plakjes prosciutto
  • 4 plakjes Fontina kaas
  • boter
  • 3 tenen look, gepeld en geperst
  • 1 ui, gepeld en in grove brunoise gesneden
  • 60 ml witte wijn
  • 4 eetlepels boter
  • snuif witte peper
  • snuifje zout
  • 1 bakje Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • verse basilicum, in reepjes gescheurd
  • het sap van 1 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een grillpan tot ze goed heet is.
  • Snij de kipfilets horizontaal door, maar laat het laatste stukje vastzitten. 
  • Vouw de filets open en leg ze plat op de hete grill. Grill ze 3 - 5 min aan elke kant.
  • Haal de filets van de grill en leg ze op een snijplank.
  • Leg op elke kipfilet 1 plak prosciutto en 1 plak fontina. Vouw de filets dicht en zet ze vast met tandenstokers, zodat de vulling niet weg kan.
  • Leg de gevulde kip op een warme schaal en dek af met aluminiumfolie.
  • Laat wat boter warm worden in een pan. Fruit de uienblokjes met de look tot ze glazig zijn.
  • Blus de uien met de wijn.
  • Voeg de rest van de boter toe. Kruid met peper en zout.
  • Bak de champignons mee tot ze gaar zijn.
  • Werk af met de basilicum en het citroensap. Schud met de pan om alle smaken te combineren. Giet de sappen die uit de kip gelopen zijn, bij de saus.
  • Giet de champignonsaus over het gevogelte en dien op.
TIP:

Maak eerst de saus en hou die warm.
Je kan de kip ook garen onder de grill in de oven.

Reacties