Caesar salade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 120 ml olie
- 4 tenen look, gepeld en geperst
- 1 - 2 eetlepels olie
- oud brood, in blokjes gesneden
- het sap van 1/2 citroen
- 120 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 1 koffielepel ansjovispasta
- 2 eieren
- peper en zout
- 4 kropjes Romeinse sla
- krullen van Parmezaanse kaas
- 8 appelkappers
- Doe de olie in een hoge maatbeker. Voeg de look toe en laat de pot een half uurtje staan.
- Doe 1 - 2 eetlepels olie in een hete pan en laat de blokjes brood mooi krokant bakken.
- Voeg het citroensap, de helft van de Parmezaanse kaas, de ansjovispasta en eieren toe aan de lookolie. Maak er een dikke dressing van met de staafmixer.
- Voeg de rest van de Parmezaanse kaas toe en meng met een lepel. Kruid met peper en zout.
- Snij de uiteinden van de kropjes sla. Trek de sla met je handen in grove stukken. Gebruik geen mes om verkleuring tegen te gaan.
- Schik de sla in een grote kom.
- Verdeel de croûtons over de sla en druppel de dressing erover. Geef de rest van de dressing er apart bij.
- Werk af met Parmezaanse krullen en appelkappers.
- Hussel de salade met je handen tot een luchtig gerecht.
Wil je deze salade meenemen als lunch naar het werk? Doe de croûtons dan in een apart doosje en neem de dressing mee in een bokaaltje. Stel de salade samen net voor je aan tafel gaat.
Reacties