Appelflappen met amandelspijs
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr amandelpoeder
- 150 gr kristalsuiker
- 1 eetlepel citroenzeste van Dr Oetker (Albert Heijn)
- 1 ei
- 10 vierkantjes bladerdeeg, overnacht ontdooid in de koelkast
- 2 appels, geschild en van het klokhuis ontdaan
- snuif kaneel
- 45 gr kristalsuiker
- 1 ei, losgeklopt
- 45 gr hittebestendige suikerkristallen
- Maak de amandelspijs: meng het amandelpoeder met de kristalsuiker, citroenzeste en het ei tot het als een bal loslaat van de kom. Wikkel de amandelspijs in plastic folie en laat die een nachtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de vierkantjes bladerdeeg op bakpapier op de bakplaat.
- Snij de appels in fijne brunoise.
- Meng de appelbrunoise met kaneel, de kristalsuiker en 150 gr amandelspijs.
- Maak een denkbeeldige diagonale scheidingslijn op de bladerdeeglapjes.
- Schep op elk lapje bladerdeegje een hoopje vulling en blijf daarbij aan één kant van die denkbeeldige lijn.
- Maak de randjes van het bladerdeeg aan de kant van de vulling vochtig met losgeklopt ei en vouw de flappen dicht. Druk de randjes goed aan met een vork.
- Bestrijk alle flappen met de rest van het ei en bestrooi ze met de hittebestendige suikerkristallen.
- Bak de appelflappen goudbruin in 25 min.
Vers zijn deze flappen het allerlekkerst.
De rest van de amandelspijs kan je goed verpakt invriezen voor een volgende bereiding.
Heb je meer bladerdeeg
Reacties