Gekruid varkenshaasje
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 koffielepel zout
- snuifje witte peper
- 1/2 koffielepel komijn
- 1/2 koffielepel chilipoeder
- 1/2 koffielepel kaneel
- 1 varkenshaasje
- olie
- 50 donkerbruine suiker
- 1 teen look, gepeld fijngeperst
- enkele druppels Tabasco
- 1 eetlepel olie
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- We maken eerst de kruidenmix klaar.
- Meng het zout met de peper, komijn, chili en kaneel.
- Gebruik deze mix om het volledige varkenshaasje in te wrijven. Masseer de kruiden goed in het vlees.
- Verhit de olie in een pan met zware bodem, type Le Creuset.
- Laat het vlees aan alle zijden kleuren. Haal de pan van het vuur.
- Meng de bruine suiker met de look, de Tabasco en de olie.
- Smeer de bovenkant van het vlees in met het suikerglazuur.
- Zet de pan met het vlees in de oven. Laat het vlees zo'n 10 min bakken. Het moet nog mooi rosé zijn van binnen.
- Haal de pan uit de oven. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 10 min rusten, zodat het vlees zich kan ontspannen.
- Snij het vlees in dikke plakken.
Lekker met broccoli en gratin dauphinois.
Het korstje wordt lekker knapperig door de suikerglazuur.
Reacties