Gekruid varkenshaasje

Foto Cathy Van de Moortele
Persoonlijk vind ik het haasje het lekkerste stuk van het varken. Zo mals, zo zacht van smaak en geen vettige stukjes. Een varkenshaasje vraagt niet zoveel tijd om klaar te maken en iedereen vindt het lekker. Deze versie is pittig gekruid en de moeite van het maken waard!

Wat hebben we nodig:
  • 1 koffielepel zout
  • snuifje witte peper
  • 1/2 koffielepel komijn
  • 1/2 koffielepel chilipoeder
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1 varkenshaasje
  • olie
  • 50 donkerbruine suiker
  • 1 teen look, gepeld fijngeperst
  • enkele druppels Tabasco
  • 1 eetlepel olie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • We maken eerst de kruidenmix klaar. 
  • Meng het zout met de peper, komijn, chili en kaneel.
  • Gebruik deze mix om het volledige varkenshaasje in te wrijven. Masseer de kruiden goed in het vlees.
  • Verhit de olie in een pan met zware bodem, type Le Creuset. 
  • Laat het vlees aan alle zijden kleuren. Haal de pan van het vuur.
  • Meng de bruine suiker met de look, de Tabasco en de olie.
  • Smeer de bovenkant van het vlees in met het suikerglazuur.
  • Zet de pan met het vlees in de oven. Laat het vlees zo'n 10 min bakken. Het moet nog mooi rosé zijn van binnen.
  • Haal de pan uit de oven. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 10 min rusten, zodat het vlees zich kan ontspannen.
  • Snij het vlees in dikke plakken.
TIP:

Lekker met broccoli en gratin dauphinois.
Het korstje wordt lekker knapperig door de suikerglazuur.

Reacties