Rode bietensalade met kaaskroketjes en sinaas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 rode bietjes, gekookt en drooggedept
- een handvol spercieboontjes, getopt
- 1 mineola sinaasappel
- handvol raketsla
- 50 gr LePuy linzen, 10 min geweekt in koud water en afgespoeld
- 1 eetlepel pompoenpitjes, droog getoast
- 1 koffielepel maanzaad
- 2 ambachtelijke kaaskroketten
- 3 eetlepels olie
- scheutje citroensap
- peper en zout
- Schaaf de bietjes in fijne plakjes met de mandoline. Schik de plakjes mooi rond op je bord.
- Stoom de boontjes gaar en schrik ze in koud water. Schik de boontjes op de bietjes.
- Snij de uiteinden van de sinaasappel af. Met een scherp mesje snij je de pel weg van boven naar beneden. Wip de partjes uit de membranen met je mesje, door net naast de membranen te snijden.
- Pers de sinaasappel uit eens de partjes verwijderd zijn. Hou dit sap apart voor de dressing.
- Schik de sinaasappelpartjes bij de boontjes en vul de binnenkant van het bord op met raketsla.
- Kook de linzen gaar in licht, gezouten water. Strooi de linzen over de salade.
- Strooi ook de pompoenpitjes en maanzaadjes over de salade voor extra crunch en smaak.
- Frituur de kroketjes goudbruin op 170°C. Laat ze even uitlekken op huishoudrol en leg ze op de raketsla.
- Klop de olie los met het sinaasappelsap en werk af met citroensap, peper en zout. Druppel de dressing over de salade.
Je kan de dressing ook lauwwarm maken in een steelpannetje en ze lauwwarm serveren over je salade.
Dien op met rustiek brood en echte boter.
Dit recept is voor 1 persoon.
Reacties