Passatelli in bouillon

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nog nooit eerder van passatelli gehoord, maar het leek me zo interessant om dat toch eens te proberen maken. Ga nooit een uitdaging uit de weg. Ook hier mislukt af en toe een recept, soms is het zelfs een totale ramp, maar dat stopt me niet om iets nieuws uit te proberen. Zoals deze passatelli.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr paneermeel
  • 20 gr boter
  • 40 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 2 eieren
  • verse nootmuskaat
  • 2 l groentebouillon, heet
  • peper van de molen
  • extra Parmezaanse kaas, fijngeraspt (facultatief)
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het paneermeel met de boter, kaas, eieren en nootmuskaat tot een deeg.
  • Is het deeg te droog, voeg dan wat bouillon (of water of zelfs witte wijn) toe. 
  • Is het deeg te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Maak het deeg echter niet te droog, of je kan het niet door de aardappelknijper duwen.
  • Neem een aardappelknijper en duw hier een balletje deeg door. Snij de dunne deegrolletjes die er langs de andere kant uitkomen, af op 4cm.
  • Laat de bouillon onder het kookpunt komen tot hij zachtjes pruttelt.
  • Laat de passatelli vallen in de bouillon en kook ze tot ze boven komen drijven. 
  • Kruid met peper van de molen.
  • Schep de bouillon met de passatelli in grote kommen en serveer ze met extra Parmezaanse kaas.
TIP:

Vers gemaakte bouillon is het altijd het lekkerst. Je kan ook opteren voor kippenbouillon.
Voeg geen extra zout toe. Parmezaanse kaas is sowieso al gezouten.

Reacties