Passatelli in bouillon
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr paneermeel
- 20 gr boter
- 40 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 2 eieren
- verse nootmuskaat
- 2 l groentebouillon, heet
- peper van de molen
- extra Parmezaanse kaas, fijngeraspt (facultatief)
- Meng het paneermeel met de boter, kaas, eieren en nootmuskaat tot een deeg.
- Is het deeg te droog, voeg dan wat bouillon (of water of zelfs witte wijn) toe.
- Is het deeg te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Maak het deeg echter niet te droog, of je kan het niet door de aardappelknijper duwen.
- Neem een aardappelknijper en duw hier een balletje deeg door. Snij de dunne deegrolletjes die er langs de andere kant uitkomen, af op 4cm.
- Laat de bouillon onder het kookpunt komen tot hij zachtjes pruttelt.
- Laat de passatelli vallen in de bouillon en kook ze tot ze boven komen drijven.
- Kruid met peper van de molen.
- Schep de bouillon met de passatelli in grote kommen en serveer ze met extra Parmezaanse kaas.
Vers gemaakte bouillon is het altijd het lekkerst. Je kan ook opteren voor kippenbouillon.
Voeg geen extra zout toe. Parmezaanse kaas is sowieso al gezouten.
Reacties