Wentelteefjes my way

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had brioche brood gebakken en er was nog voldoende brood over voor de volgende dag. Brioche brood is ideaal om te eten als toastbrood, maar je kan er ook perfect wentelteefjes mee bakken. Deze keer heb ik er voor gekozen om niet de volledige sneden te gebruiken, maar het brood in blokjes te snijden voor een speels en knapperig resultaat.

Wat hebben we nodig:
  • 3 dikke sneden brioche brood, ontkorst
  • vetstof
  • 2 eieren, losgeklopt
  • scheutje melk
  • kaneelsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Snij elke snede brood in 9 gelijke blokjes. De blokjes moeten echt kubusjes zijn, even dik als groot.
  • Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
  • Klop de eieren goed los met de melk in een kom.
  • Doe de helft van de blokjes kort in het eiermengsel en schep ze er snel weer uit. De blokjes mogen niet doordrenkt worden.
  • Leg de blokjes in de pan, zonder dat ze elkaar raken, en bak ze mooi goudbruin aan alle zijden. 
  • Doe de kaneelsuiker in een kom.
  • Wentel de gebakken broodblokjes door de kaneelsuiker.
  • Doe hetzelfde met de rest van de broodblokjes en dien op met stroop.
TIP:

Gooi geen oud brioche brood weg, maar snij ze al in blokjes en vries ze in, voor als je eens dit ontbijt wilt maken.
Kaneelsuiker maak je door kristalsuiker te mengen met kaneel naar smaak.

Reacties