Gegrilde zalm met honingglazuur

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van kortgebakken zalm die lekker plakkerig is door een zoet glazuur. Een beetje Aziatisch, zou je kunnen zeggen. Lekker met krokante spercieboontjes, gesauteerde champignons of gewokte broccoli.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eetlepels boerenboter
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 4 zalmfilets
  • Camargue zout
  • 4 eetlepels amandelschilfers, droog getoast
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de grill voor.
  • Laat de boter smelten in een pan die ook in de oven mag.
  • Laat de boter schuimig worden en een hazelnootkleur krijgen, zonder te verbranden.
  • Voeg de honing, het citroensap en de look toe.
  • Roer goed en laat de smaken kort bij elkaar komen. 
  • Leg de zalmfilets in de pan en bak ze 3 min aan elke kant.
  • Zet de filets nog even onder de grill tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Werk af met Camargue zout en amandelschilfertjes.
  • Serveer met krokante spercieboontjes en rijst of een slaatje.
TIP:

Ik heb mijn zalm graag nog een beetje glazig van binnen. Heb jij hem liever helemaal gaar? Laat hem dan nog wat langer onder de grill.

Reacties