Perencake
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 l water
- 440 gr kristalsuiker
- 3 peren, gewassen, niet geschild
- bloem
- 4 eieren
- 165 gr kristalsuiker
- 130 gr neutrale olie
- 65 gr boter, gesmolten
- zeste en sap van 1 citroen
- 225 gr patisseriebloem
- 1 zakje bakpoeder (16 gr)
- snuif zout
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een rechthoekige cakevorm in met boter.
- Breng het water aan de kook met de suiker.
- Laat de peren in de suikersiroop zakken en laat ze 5 min pocheren op een medium vuur.
- Haal de peren uit de siroop en laat ze een beetje afkoelen.
- Zet de peren in de cakevorm en zie hoe groot ze zijn. Snij de onderkanten van de peren weg, zodat hun kopje nog mooi boven de cakevorm uitsteekt, maar dat ze niet te hoog boven de cakevorm uitkomen.
- Neem een kommetje en doe daar 2 eetlepels bloem in. Zet de peren in de bloem en rol ze zo, dat 2/3 van de peren bedekt zijn met een laagje bloem. De bovenste 1/3 wordt niet bebloemd.
- Zet de peren op een rijtje in de cakevorm.
- Klop de eieren luchtig met de suiker. Neem hiervoor je tijd, zodat je een mooi licht beslag bekomt.
- Voeg de olie en de gesmolten boter toe en mix verder.
- Spatel het citroensap en de -zeste door het beslag.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Voeg deze droge ingrediƫnten geleidelijk aan toe aan het beslag en spatel ze er mooi onder.
- Giet het beslag in de cakevorm. Giet het niet over de peren, maar er naast.
- Bak de cake 1u of tot de cake gaar is.
- Laat de cake in de bakvorm 20 min afkoelen op een taartrooster.
- Maak de cake los van de vorm met een mes en haal hem voorzichtig uit de vorm.
- Laat de cake verder afkoelen op je taartrooster.
Visueel is deze cake heel mooi! En dan nog lekker erbij!
Reacties