Zuiderse croque
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 puntpaprika, doorgesneden en ontpit
- olie
- Italiaanse kruiden
- 2 sneden brood
- Philadelphia roomkaas
- een handvol jonge blaadjes spinazie, gewassen
- 4 plakjes lekkere salami
- 1 plak jonge kaas, ontkorst en in 2 gesneden
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de croque machine voor.
- Vet de paprikahelften aan beide zijden in met olie en kruid ze met de Italiaanse kruiden.
- Grill de paprika's tot ze een beetje zwartgeblakerd zijn.
- Besmeer 1 snede brood met roomkaas.
- Beleg met spinazie, salami, kaas en de paprikahelften.
- Dek af met het tweede sneetje brood.
- Grill de croque, snij hem diagonaal doormidden en geniet.
TIP:
Je kan ook gegrilde paprika's in een bokaal kopen. Ik koop de paprika's vers en grill ze zelf. Niet veel werk en dubbel zoveel smaak.
Reacties