Zuiderse croque

Foto Cathy Van de Moortele
In de winter met je hoofd in het Zuiden zitten... ik verlang al naar de warmte, de geur van vers gebakken brood en gesmolten kaas. Hoor ik daar het signaal van de grill? Tijd voor de lunch!

Wat hebben we nodig:

  • 1 puntpaprika, doorgesneden en ontpit
  • olie
  • Italiaanse kruiden
  • 2 sneden brood
  • Philadelphia roomkaas
  • een handvol jonge blaadjes spinazie, gewassen
  • 4 plakjes lekkere salami
  • 1 plak jonge kaas, ontkorst en in 2 gesneden

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de croque machine voor. 
  • Vet de paprikahelften aan beide zijden in met olie en kruid ze met de Italiaanse kruiden.
  • Grill de paprika's tot ze een beetje zwartgeblakerd zijn.
  • Besmeer 1 snede brood met roomkaas.
  • Beleg met spinazie, salami, kaas en de paprikahelften.
  • Dek af met het tweede sneetje brood.
  • Grill de croque, snij hem diagonaal doormidden en geniet.

TIP:

Je kan ook gegrilde paprika's in een bokaal kopen. Ik koop de paprika's vers en grill ze zelf. Niet veel werk en dubbel zoveel smaak.

Reacties