Tomatensoep met tortellini en veggie bacon

Foto Cathy Van de Moortele
Soep hoeft niet saai te zijn. Met zoveel lekkers erin, heb je meteen een hele maaltijd.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr kaastortellini
  • olie
  • 60 gr vegetarische baconblokjes
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 l groentenbouillon, heet
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 1 brik passata van tomaten
  • 300 gr verse spinazie, gewassen en gehakt
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de tortellini gaar in ruim, gezouten water.
  • Verhit wat olie in een grote pot.
  • Bak de baconblokjes aan.
  • Voeg de ui toe en laat die meefruiten.
  • Voeg de look toe.
  • Overgiet met de hete groentenbouillon.
  • Kruid met Italiaanse kruiden naar smaak.
  • Breng de soep aan de kook en laat ze dan 5 min pruttelen.
  • Giet de tortellini af en voeg ze toe aan de soep.
  • Roer de passata door de soep en laat ze nog 5 min pruttelen.
  • Strooi de gehakte spinazie in de soep en laat ze slinken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas.
TIP:

Ik maak mijn (kaas)tortellini zelf, maar je kan ze ook vers kopen in de supermarkt. Makkelijk om in huis te hebben, want je hebt snel een maaltijd klaar.

Reacties