Indische macaroni

Foto Cathy Van de Moortele
Altijd bereid om nieuwe zaken uit te proberen. De Indische keuken kent zoveel boeiende smaken en kan me dan ook zeker bekoren. Deze pasta is niet moeilijk om te maken en is snel klaar.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr korte macaroni
  • 2 koffielepels olie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 groene chili, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 koffielepel gember/lookpasta
  • 1 pruimtomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels melk
  • snuifje chilipoeder
  • snuifje garam masala
  • snuifje zout
  • verse koriander
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta al dente.
  • Verhit de olie in een pan.
  • Fruit de uien met de chili tot ze goudkleurig zijn.
  • Voeg de gember/lookpasta toe. 
  • Roer de tomatenblokjes door de uien en laat ze even meefruiten.
  • Strooi de bloem over de saus en roer goed op het vuur.
  • Voeg de melk en de kruiden toe.
  • Giet de pasta af en roer hem door de saus.
  • Werk af met verse koriander.
TIP:

Neem 3 delen water op 1 deel pasta. Dan hoef je bijna geen water af te gieten. In India wordt hier wel degelijk rekening mee gehouden, om waterverspilling tot een minimum te herleiden.
Heb je geen koriander of hou je niet van de specifieke smaak? Vervang dan door peterselie.
De "tiffin" waarin ik mijn Indische macaroni geserveerd heb, heb ik op de kop kunnen tikken bij 15 gram. In India wordt de tiffin gevuld met gerechten die net van het vuur komen. Een loopjongen brengt de warme maaltijd dan bij de echtgenoot op het werk. Ik gebruik de 3-delige tiffin graag om maaltijden gescheiden mee te kunnen nemen: onderaan een gerecht om op te warmen, een slaatje in het middelste compartiment en een dessertje bovenaan.

Reacties