Wortel en prei
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 wortelen, geschraapt
- 1 prei, schoongemaakt
- klontje boter
- groentenbouillon, heet
- peper en zout
- thijm
- Snij de wortelen in 3. Van elk stukje wortel snij je 4 lange plakken, die je dan weer in staafjes snijdt.
- Snij de prei in 4 delen. Snij elk deel horizontaal door en snij er dan lange reepjes van.
- Laat wat boter smelten in een kookpot.
- Wentel de wortelstaafjes in de boter en laat ze warm worden, zonder te kleuren.
- Voeg bouillon toe tot de worteltjes onderstaan en laat ze verder garen onder deksel.
- Na 10 min voeg je de preireepjes toe.
- Voeg bouillon toe indien nodig.
- Kruid met peper en zout en thijm.
- Neem het deksel van de pan en laat overtollig vocht uitkoken.
Je kan de wortels en prei ook in fijne brunoise snijden.
Reacties