Wortel en prei

Foto Cathy Van de Moortele
Niet meteen een combinatie waar je elke dag aan denkt, maar toch heel lekker en kleurrijk bij vis of vlees. Extra groentjes zijn altijd welkom.

Wat hebben we nodig:
  • 2 wortelen, geschraapt
  • 1 prei, schoongemaakt
  • klontje boter
  • groentenbouillon, heet
  • peper en zout
  • thijm
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de wortelen in 3. Van elk stukje wortel snij je 4 lange plakken, die je dan weer in staafjes snijdt.
  • Snij de prei in 4 delen. Snij elk deel horizontaal door en snij er dan lange reepjes van.
  • Laat wat boter smelten in een kookpot.
  • Wentel de wortelstaafjes in de boter en laat ze warm worden, zonder te kleuren.
  • Voeg bouillon toe tot de worteltjes onderstaan en laat ze verder garen onder deksel.
  • Na 10 min voeg je de preireepjes toe. 
  • Voeg bouillon toe indien nodig.
  • Kruid met peper en zout en thijm.
  • Neem het deksel van de pan en laat overtollig vocht uitkoken.
TIP:

Je kan de wortels en prei ook in fijne brunoise snijden.

Reacties