Chocoladecake met banaan

Foto Cathy Van de Moortele
Dat komt er van, als je 's avonds zit te chatten met een vriendin die plots een link doorstuurt en erbij zet: Ik wil dat! Ik lees de ingrediënten, denk na en de oven ligt al aan. Geen protest van de hubby, die maar wat blij is met zijn dessertje bij de laatavond film.

Wat hebben we nodig:
  • boter om in te vetten
  • 1 tasje espresso (45 ml)
  • 150 gr BLOC chocolade, gehakt
  • 100 gr boter, in blokjes gesneden
  • 3 eieren, gescheiden
  • 100 gr kristalsuiker
  • 100 gr bloem
  • 60 gr amandelpoeder
  • 3 grote bananen, gepeld
  • 1 regel BLOC chocolade, gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante springvorm in met boter (vergeet de opstaande randen niet).
  • Zet de espresso op een zacht vuurtje en laat de chocolade erin smelten. 
  • Voeg de klontjes boter geleidelijk aan toe en blijf goed roeren tot alle boter en chocolade gesmolten zijn in de koffie.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Klop de eierdooiers op met de suiker tot ze luchtig en licht gekleurd zijn.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan de eierdooiers en mix nogmaals.
  • Spatel de bloem en het amandelpoeder door het beslag.
  • Snij de bananen doormidden in de lengte en schik ze in de bakvorm.
  • Overgiet de bananen met het beslag.
  • Bak de cake 20 min.
  • Smelt de chocolade in de microgolf op een laag wattage.
  • Ontvorm de cake en draai hem om, zodat de bananen van boven liggen. 
  • Werk af met gesmolten chocolade.
TIP:

Lijkt me ook lekker met wat gehakte pecannoten of walnoten door het beslag.

Reacties