Chocoladecake met banaan
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- boter om in te vetten
- 1 tasje espresso (45 ml)
- 150 gr BLOC chocolade, gehakt
- 100 gr boter, in blokjes gesneden
- 3 eieren, gescheiden
- 100 gr kristalsuiker
- 100 gr bloem
- 60 gr amandelpoeder
- 3 grote bananen, gepeld
- 1 regel BLOC chocolade, gehakt
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante springvorm in met boter (vergeet de opstaande randen niet).
- Zet de espresso op een zacht vuurtje en laat de chocolade erin smelten.
- Voeg de klontjes boter geleidelijk aan toe en blijf goed roeren tot alle boter en chocolade gesmolten zijn in de koffie.
- Klop de eiwitten stijf.
- Klop de eierdooiers op met de suiker tot ze luchtig en licht gekleurd zijn.
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan de eierdooiers en mix nogmaals.
- Spatel de bloem en het amandelpoeder door het beslag.
- Snij de bananen doormidden in de lengte en schik ze in de bakvorm.
- Overgiet de bananen met het beslag.
- Bak de cake 20 min.
- Smelt de chocolade in de microgolf op een laag wattage.
- Ontvorm de cake en draai hem om, zodat de bananen van boven liggen.
- Werk af met gesmolten chocolade.
Lijkt me ook lekker met wat gehakte pecannoten of walnoten door het beslag.
Reacties